Aktuální téma – cukr a víno
Je to v současné době aktuální a hodně diskutované téma. Cukr je obsažen jak v moštu, ještě před prokvašením na alkohol, tak již v podstatně menší míře i ve víně a to v rozdílných množstvích.
Získejte informace o tom, proč je víno takové, jaké je.
Je to v současné době aktuální a hodně diskutované téma. Cukr je obsažen jak v moštu, ještě před prokvašením na alkohol, tak již v podstatně menší míře i ve víně a to v rozdílných množstvích.
Ledové víno se připravuje z hroznů, jež zůstaly na révových keřích až do prvních mrazů. Jeho výroba je složitá a riskantní.
Tradiční metoda výroby šampaňského v šesti krocích.
Třísloviny neboli taniny jsou svíravé a někdy nepříjemné až agresivní látky zvané polyfenoly vyskytující se v červeném víně.
Ve světě vína znamená cukernatost pouze jednu jedinou věc – množství zbytkového cukru, který zůstal neprokvašený při fermentaci.
Podivná vůně či chuť vína může pocházet z vadného korku. V takovém případě se víno označuje jako „korkové“ a můžete ho reklamovat.
Většina kalorií v suchém víně pochází z alkoholu. Jeden gram alkoholu má přibližně 29 kJ.
Víno obsahuje především kyselinu vinnou a kyselinu jablečnou, jež se přirozeně vytváření v hroznech.
Co vše vám o víně řekne analytika.
Cukernatost, neboli sladkost, od které se vše odvíjí, se měří po vylisování hroznů a udává, kolik kg cukru je obsaženo ve 100 litrech moštu.
Stránky obsahují výrobky, které mohou být prodávány pouze osobám starším 18 let.
Osobám mladším 18 let je zakázáno prodávat alkoholické nápoje.