Co jsou to třísloviny?

Třísloviny neboli taniny jsou svíravé a někdy nepříjemné až agresivní látky zvané polyfenoly vyskytující se v červeném víně. Jsou obsaženy v pecičkách, třapinách a slupkách hroznů a někdy i v sudech, v nichž víno vyzrává. Při ochutnávání se projevují stažením úst, podobně jako u silného černého čaje, který jste nechali louhovat příliš dlouho. Ta svíravost a hořkost, kterou cítíte, pochází z tříslovin. Taniny jsou buď „vyzrálé“ nebo „nevyzrálé“, záleží na zralosti hroznů při sklizni. Vyzrálé třísloviny způsobují mezi milovníky vína vítaný jemný, sametový dojem na patře, kdežto nevyzrálé taniny vyvolávají v ústech hořkost a pocit sucha. V malém množství mohou obohatit strukturu vína a propůjčit mu příjemnou svíravost.

Třísloviny Vinety Art

Ověření věku

Stránky obsahují výrobky, které mohou být prodávány pouze osobám starším 18 let.

Osobám mladším 18 let je zakázáno prodávat alkoholické nápoje.