Je ročník důležitý?
Ano, ale ve vztahu ke geografickému původu vína. Ročník na etiketě láhve udává rok sběru hroznů.
Chtěli byste být více zasvěceni do produkce vína? Neváhejte si pročíst naše články zabývající se touto tématikou.
Ano, ale ve vztahu ke geografickému původu vína. Ročník na etiketě láhve udává rok sběru hroznů.
Modrý Janek, stará moštová odrůda vinné révy (Vitis vinifera), je mutací odrůdy Veltlínské zelené, která se z oblasti Štýrska rozšířila v první polovině 20. století do Německa, Francie a na Moravu. Tradičními oblastmi pěstování bylo Dolní Rakousko, Morava, Slovensko a Württembersko.
Česká vína dnes hrají okrajovou roli. Dříve se přitom podávala v nejprestižnějších restauracích.
Surový korek se získává loupáním kůry stromu Quercus suber – Dub korkový, který se dožívá stáří 200 let.
Vinaři mohou, ale nemusí, během výrobního procesu používat dubové sudy potenciálně dvakrát – ke kvašení a zrání. Výhoda sudů závisí na tom, v jaké fázi naleznou využití.
Tento francouzský výraz doslovně znamená „na kvasnicích“. Obecně se tak proto označuje víno stárnoucí na jemných kvasnicích „élevage“, někdy za současného intenzivního promíchávání „battonage“.
Šroubovací uzávěry měly špatnou pověst, protože byly spojovány s levnými víny ze supermarketů.
Botrytis cinerea je biologický název houby, která je zvláštním způsobem spřízněná s hrozny.
Při fermentačním procesu kvasinky metabolizují cukry obsažené v hroznech a přeměňují je na etylalkohol a oxid uhličitý.
Vinaři mohou v různých koutech světa zhotovovat růžové víno dvěma odlišnými způsoby.
Stránky obsahují výrobky, které mohou být prodávány pouze osobám starším 18 let.
Osobám mladším 18 let je zakázáno prodávat alkoholické nápoje.