Mohu víno reklamovat?
Špatné víno byste v restauraci měli určitě vrátit, ale pojďme si definovat, co se vlastně rozumí pod pojmem „špatné“ víno.
Všechny informace a zajímavosti o víně, které chcete znát, ale báli jste se zeptat.
Špatné víno byste v restauraci měli určitě vrátit, ale pojďme si definovat, co se vlastně rozumí pod pojmem „špatné“ víno.
Ano, ale ve vztahu ke geografickému původu vína. Ročník na etiketě láhve udává rok sběru hroznů.
Modrý Janek, stará moštová odrůda vinné révy (Vitis vinifera), je mutací odrůdy Veltlínské zelené, která se z oblasti Štýrska rozšířila v první polovině 20. století do Německa, Francie a na Moravu. Tradičními oblastmi pěstování bylo Dolní Rakousko, Morava, Slovensko a Württembersko.
Česká vína dnes hrají okrajovou roli. Dříve se přitom podávala v nejprestižnějších restauracích.
Je to v současné době aktuální a hodně diskutované téma. Cukr je obsažen jak v moštu, ještě před prokvašením na alkohol, tak již v podstatně menší míře i ve víně a to v rozdílných množstvích.
Surový korek se získává loupáním kůry stromu Quercus suber – Dub korkový, který se dožívá stáří 200 let.
Naše společnost nabízí kromě prodeje a distribuce vína také další služby. Jednou ze služeb je zajištění vinného cateringu při nejrůznějších akcích, a to jak formou řízené degustace nebo prosté nabídky a rozlévání vín.
Většina vín nevyžaduje působení kyslíku a je připravena k pití hned po otevření. Rozličné aromatické a chuťové látky se v nich stihnou rozvinout za dobu strávenou ve skleničce. Zda je či není nutno vystavit víno působení kyslíku, je sporné.
Ledové víno se připravuje z hroznů, jež zůstaly na révových keřích až do prvních mrazů. Jeho výroba je složitá a riskantní.
Tradiční metoda výroby šampaňského v šesti krocích.
Stránky obsahují výrobky, které mohou být prodávány pouze osobám starším 18 let.
Osobám mladším 18 let je zakázáno prodávat alkoholické nápoje.