Vinařství HANZEL

Vinařství HANZELHledáte-li více než pouhé víno, pak jste rozhodně na správném místě. Nahlédněte do umění vína, ve kterém spojujeme krásy jižní Moravy s jedinečnou chutí, osobním přístupem a rodinnou atmosférou našeho vinařství. Domovem našich přívlastkových vín jsou viniční tratě v okolí Miroslavi, jako například Weinperky nebo Volná pole. Na kvalitu našich hroznů klademe maximální důraz, proto používáme nejmodernější technologie, které zaručují jejich šetrné zpracování. Stále ale vycházíme z tradičních postupů, které byly výchozí pro zpracování hroznů v minulosti.

Přelomovým datem pro Vinařství Hanzel byl rok 2012, kdy započala rozsáhlá rekonstrukce objektu, a došlo k pořízení veškeré technologie pro příjem, zpracování, školení a skladování vína. Díky tomuto kroku bylo možné navýšit objem zpracovávaných hroznů a celkovou skladovou kapacitu sklepa na současných 80 tisíc litrů vína.

Ve vinotéce Vinařství Hanzel si můžete vybírat ze široké nabídky vín od Vinařství Hanzel, ale také vína z produkce Vinařství LAHOFER, které je jeho dlouhodobým partnerem.

Vína HANZELV květnu roku 2014 se díky akvizici stalo Vinařství Hanzel součástí skupiny LAHOFER, která zahrnuje Vinařství LAHOFER, Vinice LAHOFER a Hotel LAHOFER. Díky novému silnému partnerovi dostalo Vinařství Hanzel možnost posílit pozici na trhu a společně nabídnout širší portfolio produktů.

Hlavní důraz ve Vinařství Hanzel klademe na šetrnost celého procesu zpracování hroznů, díky němuž vám můžeme nabídnout vína s osobitou chutí. Po sběru jsou hrozny v plastových bednách vyklápěny do odzrňovače, který jemně odděluje bobule od třapin bez jejich poškození, čímž zabraňuje uvolňování hořčin do moštu. Samotné bobule jsou poté přepraveny pomocí nízkootáčkového čerpadla do pneumatického lisu, kde dochází k jejich lisování při nízkých tlacích. Mošt získaný tímto způsobem má nejvyšší kvalitu a je dokonalým adeptem pro přípravu přívlastkových vín. Pomocí řízeného kvašení v nerezových tancích kontrolujeme kvasný proces tak, abychom dosáhli požadovaných parametrů při zachování aromatických látek.