Jaké víno si dát ke zvěřině?

Zvěřinové pokrmy si obecně žádají plná, vyzrálá červená vína. Čím je maso tmavší a úprava těžší, tím barevnější a vyzrálejší červené víno k němu můžeme pít. Pokud je maso příliš tučné, vhodně jej doplní mladé červené víno s vysokým obsahem tříslovin.

Pernatá zvěřina – bažant, křepelka, koroptev, kachna, divoká husa. Obecně se ideálně pojí s nejlepšími červenými víny, např. vyzrálá vína Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, Svatovavřinecké – barrique.

Srstnatá zvěřina – jelen, divočák, daněk, muflon. Podáváme s těžkými, extraktivními a tělnatými červenými víny starších ročníků nebo školená v barrique, např. Frankovka nebo Cabernet Sauvignon.

Zajíce na divoko výborně doplní velmi výrazné červené víno, např. starší ročníky André.