Jaké víno si dát k rybám?

Pokrmy z ryb bývají u nás nejčastěji podávány jako chod hlavní, ale běžně se již můžeme setkat i s předkrmy z ryb (např. s uzeným lososem). Rychlé a jednoduché úpravy ryb se dobře pojí s lehkými a svěžími suchými bílými víny. Ke sladkovodním rybám se obecně nejlépe hodí Aurelius, Neuburské nebo Ryzlink vlašský.

Pečeného candáta nejlépe doplní hutné bílé víno, např. vyzrálý ročník Rulandského bílého – pozdní sběr.

Smaženého kapra podáváme s poměrně neutrálními bílými víny. Můžeme doporučit Veltlínské zelené či Ryzlink rýnský – vyzrálé kabinetní víno nebo mladý pozdní sběr.

Pstruh nejlépe vynikne v kombinaci s delikátním vínem středně plného stylu, např. Ryzlink rýnský – pozdní sběr nebo Ryzlink vlašský – pozdní sběr.

Štika jako skutečná delikatesa mezi rybami si žádá také to nejkvalitnější bílé víno, např. Chardonnay – vyzrálý pozdní sběr.

Vhodná vína najdete v naší e-Vinotéce zde: http://www.vinetyart.cz/e-vinoteka